Henk Kroesen

Ondernemer, marketeer & concept ontwikkelaar

Zorgt voor brood op de plank

Over Henk Kroesen

BAKKEN ALS PASSIE
Als zoon van een agrariër groeide Henk als tweede op, in een gezin van 8 kinderen. Al vroeg wist Henk dat hij bakker wilde worden en ging dan ook als 13-jarige jongen al mee, als zaterdaghulp bij de broodbezorging van de lokale bakker.
Ook buiten schooltijd ging Henk bij de bakker aan de slag.
1976 tot 2000
De studiekeuze was daarom niet moeilijk, Henk ging de bakkersopleiding volgen. Na het volgen van diverse dag- en parttime opleidingen, alsmede diverse avondcursussen, had Henk op 19-jarige leeftijd zijn bakkersdiploma’s op zak. Intussen was Henk ook veranderd van werkgever en is hij op 16-jarige leeftijd een eigen bezorgwijk begonnen in het Drentse dorp Elim.
EIGEN WINKEL
De drang naar groei was niet tegen te houden en op 19-jarige leeftijd opende hij zijn eerste eigen winkel. De producten werden nog steeds afgenomen van de voormalige werkgever van Henk. Na twee jaar deed de mogelijkheid zich voor om een eigen bakkerij te huren. En toen ging het snel.
DE MIKKE ALS FRANCHISEFORMULE
De bakkerij groeide uit naar een regionale speler met 10 franchisenemers, welke 70 markten en ook 2 winkels bezochten onder de formule De Mikke. Daarnaast was er een specialiteit: suikervrije producten die onder de merknaam Diabeto werden verkocht aan landelijke ketens zoals Albert Heijn en Jamin.
2000 TOT HEDEN
Het bedrijf had in het jaar 2000 na diverse uitbreidingen zo’n 30 medewerkers in vaste dienst en was een vol con-tinue bedrijf. Henk stond voor de keuze om door te groei-en of aansluiting te zoeken bij een andere speler. Daarom werd het bedrijf verkocht aan de Market Food Group BV in Spakenburg, welke toen al de succesvolle marktformule Bakkerij ‘t Stoepje exploiteerde.
MARKET FOOD GROUP
Henk kwam in dienst als formule manager en ontwikkelde zich meer in marketing, commercie en conceptontwikkeling. Ook het aansturen en coachen van mensen staat Henk op het lijf geschreven. Henk is sterk en creatief in het zoeken naar oplossingen en mogelijkheden daar waar anderen stoppen. Daarbij heeft hij een sterke visie op wat de consument wil en weet dit te vertalen in concepten en marketingstrategieën. Ook is Henk sterk in het geven van trainingen in veranderingsprocessen en waar nodig treedt hij op als mediator.
BAKKERIJ BBROOD AFRIKA
Formule directeur in Afrika, voor de bakkerijketen ‘Bbrood uit Amsterdam’.
Hier heeft Henk leiding gegeven aan een bakkerij met 6 verkooppunten in Kampala (Uganda) met circa 50 werknemers. Hier mocht hij allerhande projecten realiseren, zoals een nieuwe winkel in een modern winkelcentrum en het maken van plannen en opstarten van het bouwen van een nieuwe bakkerij in Kigali (Rwanda).
Het werken en staan tussen de mensen is Henk’s grote kracht .
KROESEN SALES CONCEPTING
Na het project in Afrika is Henk weer terug gekeerd naar Nederland en is daar als zelfstandige aan het werk gegaan voor verscheidene grote bedrijven als Marketeer en Concept Developer.
Een van de grootste opdrachtgevers is Pandriks Bake Off uit Meppel. Ook voor dit bedrijf heeft Henk het ‘Brood zoals Vroeger’ concept in de markt mogen zetten. Voor Pandriks heeft hij met veel plezier al diverse mooie projecten mogen realiseren en worden nog steeds gerealiseerd. Hiernaast mocht hij ook voor allerlei andere opdrachtgevers (Sligro, Deka, Ranzijn, Stamhuis) verschillende projecten mogen uitvoeren. Op dit moment wordt er gewerkt aan een aantal mooie projecten in het vooruitzicht, maar we gaan graag in gesprek voor nieuwe uitdagingen.